Política 12/04/2014

Ferran Requejo, membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, diu que el 9-N no es farà la consulta

El catedràtic de ciència política ha dit a Catalunya Ràdio que "des del consell hem desaconsellat fer cap consulta si no hi ha un marc legal clar perquè no es puguin deslegitimar el resultats"

Albert Solé
1 min
Ferran Requejo (segon per la dreta) és membre del Consell Assessor per la Transició Nacional (CATN) / MANOLO GARCÍA

BarcelonaFerran Requejo, catedràtic de ciència política i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, ha dit a títol personal en una entrevista a Catalunya Ràdio que, després del no del Congrés al traspàs de la competència per convocar referèndums, no creu que el 9 de novembre se celebri la consulta per la independència.

"Des del consell assessor hem desaconsellat fer cap consulta si no hi ha un marc legal clar perquè no es puguin deslegitimar el resultats", ha dit. Es referia a un informe ja entregat en el que s'apuntava que, "si no es pot fer amb totes les garanties procedimentals", millor no celebrar una consulta que els partidaris del no podrien boicotejar. Aquesta situació es podria produir si el Tribunal Constitucional anul·lés la llei de consultes catalana amb què Artur Mas pretén cridar a les urnes.

Requejo, però, pensa que el president Artur Mas està valorant l'opció d'avançar les eleccions autonòmiques i convertir-les en unes plebiscitàries durant el 2015.

stats