Política 20/08/2016

Rajoy demana "sentit comú" a Sánchez per desbloquejar la investidura

El president del govern espanyol rebutja que els socialistes intentin un govern alternatiu perquè necessitarien els independentistes

Ara
1 min
La lluita pel ritme: Rajoy adorm  La pilota i Sánchez vol accelerar

BarcelonaMariano Rajoy torna a ser de vacances a Ribadumia (Pontevedra). Des d'allà, després d'una de les seves tradicionals caminades, ha aprofitat unes declaracions a la premsa per continuar pressionant el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, perquè canviï el seu 'no' per una abstenció i permeti la investidura del president del govern espanyol en funcions. Rajoy, que vol citar-se amb el dirigent socialista la setmana que ve, li ha demanat "sentit comú" per desbloquejar la investidura i sortir d'aquesta "situació absurda".

El dirigent popular ha insistit que ha de governar perquè és el candidat del partit que va guanyar les eleccions. "La diferència és molt clara", ha avisat, i ha assegurat que arribar a unes terceres eleccions seria un "disbarat". Rajoy, a més, ha retret a Sánchez que es negui a investir-lo tot i no tenir alternativa, ja que qualsevol govern del PSOE hauria de passar, ha dit, per la col·laboració de partits independentistes. "No em sembla una bona solució per a Espanya, em sembla bastant dolenta", ha conclòs.

Tanmateix, les paraules de Rajoy no semblen fer efecte a Sánchez, que ahir va reiterar des d'Eivissa la seva negativa a investir el candidat del PP i va avisar, a més, que tampoc votaria a favor dels pressupostos en cas que Rajoy aconsegueixi governar. Aquest dissabte, entre piulades sobre els Jocs Olímpics, Sánchez ha tornat a remarcar al seu Twitter que no ajudarà a fer que Rajoy governi: "El nostre 'no' a Rajoy és un 'sí' a la regeneració, la feina digna i la justícia social. Un 'sí' al canvi".

stats