Política 01/06/2013

Rajoy diu que els estats petits "no compten per a res"

El president espanyol considera no és el moment per plantejar debats que s'allunyin de la lluita contra la crisi

David Miró / Dani Sánchez Ugart
1 min
Mariano Rajoy a la Moncloa / REUTERS

SitgesEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha referit aquest dissabte a les jornades del Cercle d'Economia a Sitges al procés sobiranista de Catalunya i ha considerat que "els [estats] petits no compten per a res".

Rajoy ha defensat la Constitució i l'estat de les autonomies i ha dit que és partidari del diàleg, però que "la gran reforma del moment és l'europea, aquesta és una reforma constitucional de primer ordre". En aquest sentit, el president espanyol ha reiterat que ara és moment de lluitar contra la crisi i no de discutir el model d'Estat.

El president del Cercle, Josep Piqué ha preguntat directament a Rajoy sobre el procés sobiranista català a l'inici de la ponència, i li ha recordat que el Cercle ha demanat "respecte a la legalitat i diàleg".

Pel que fa a la política espanyola, Rajoy ha considerat que hi ha possibilitat de pacte amb l'oposició en alguns temes "estructurals" com en la reforma de les pensions, ladesindexació, l'energia o la reforma de les administracions. "Hi ha bona relació amb el principal líder de l'oposició" per a aquests assumptes, ha dit.

La refoma de les pensionsladesindexació, i ha temes com l'energia, de les administracions, hibpot haver acords entre tots

stats