Política 22/09/2017

Per Rajoy, Fainé, Millet, Rouco Varela o Wert: República des de Baix anima a votar l'1-O per "esmenar el règim del 78"

El col·lectiu d'esquerres publica el vídeo 'L'1-O votaré per tu'

Ara
1 min

BarcelonaL'exdiputat de la CUP David Fernàndez votarà l'1-O per Rodrigo Rato, a qui es presenta com a gàngster; Mireia Boya ho farà per la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, mentre que Antonio Baños i Gabriela Serra ho faran pels expresidents del govern espanyol Felipe González i José María Aznar, respectivament. El diputat de Catalunya Sí que es Pot Joan Giner ho farà pel periodista Paco Marhuenda, mentre que el president de l'Observatori contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez, ho farà pel cardenal Rouco Varela.

Tots ells formen part del vídeo que el col·lectiu República des de Baix ha llançat com a espot per al referèndum de l'1-O. Els impulsors de la plataforma són persones d'esquerres i republicanes de diversos municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, com Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Cerdanyola, Ripollet o Sant Adrià de Besòs, i en l'anunci asseguren que el referèndum de l'1-O és "la millor esmena a la totalitat al règim del 78".

També hi apareixen l'antropòleg i professor Manuel Delgado; el coordinador de Casa Nostra Casa Vostra, Ruben Wagensberg; la regidora de l'Ajuntament de Badalona Fatima Taleb, i l'actor Jaume Madaula. Cadascun dels participants sosté la fotografia de personatges que simbolitzen, al seu parer, l'autonomisme. Hi surten Jordi Pujol, Fèlix Millet, Mariano Rajoy, Florentino Pérez, Joan Rosell, Xavier García Albiol, el rei Felip VI i Joan Carles I, i els exministres Jose Ignacio Wert i Alberto Ruiz-Gallardón, entre d'altres.

stats