Política 05/06/2013

Rajoy: "Espero no haver d'apujar l'IVA en el que queda de legislatura"

El president espanyol ha comparegut amb el president de la Comissió Europea, Durao Barroso

Laia Forès
1 min
Mariano Rajoy reunit aquest dimecres a Brussel·les amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, i els comissaris / EFE

Brussel·lesEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha descartat una pujada de l'IVA, almenys en els propers mesos. "No hi haurà una reforma de l'IVA a curt termini", ha assegurat després de reunir-se a Brussel·les amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso. Rajoy ha puntualitzat que espera "no haver d'apujar l'IVA en aquesta legislatura".

Tot i això, el cap de l'executiu espanyol ha estat ambigu perquè no ha descartat una reforma tributària. La Comissió Europea va recomanar a Espanya canvis en el tipus d'IVA reduït. Brussel·les demana que alguns béns i serveis que tributen amb IVA reduït passin al tipus general.

Rajoy s'ha reunit aquest matí amb Barroso primer i després amb tot el col·legi de comissaris. El president del govern espanyol ha viatjat a la capital comunitària acompanyat de set ministres, els titulars d'Economia, Hisenda, Treball, Indústria, Foment, Agricultura i Exteriors. Cada ministre s'ha reunit també amb el comissari europeu del seu ram.

Aquesta visita a Brussel·les s'ha produït a instàncies del cap de l'executiu comunitari i tenia com a objectiu discutir les recomanacions econòmiques que ha fet Brussel·les al govern espanyol. La Comissió Europea demana a Espanya una nova reforma de les pensions, canvis en la reforma del mercat laboral, millores en l'administració pública i una pujada d'impostos, entre altres mesures. A canvi d'aquestes mesures, Brussel·les ha donat a Espanya dos anys més, fins al 2016, per reduir el dèficit públic.

stats