Política 28/06/2016

Rivera només es planteja donar suport a un govern de Rajoy des de fora i puntualment

El líder de Ciutadans intenta obrir una taula a tres amb el PSOE i el PP però rep una negativa dels dos grans partits

Ara
2 min
Albert Rivera a Brussel·les

Brussel·lesAlbert Rivera no entrarà al govern del PP si Mariano Rajoy continua com a president. El líder de Ciutadans ha reiterat aquest dimarts al matí des de Brussel·les, on assistia a la reunió dels liberals europeus, que la seva voluntat és un govern a tres, amb el PP, el PSOE i C's, amb "voluntat reformista i de canvi". Així, ha aclarit que si Rajoy segueix ells es quedaran "a l'oposició" i que en aquest cas haurà de ser el PSOE qui faciliti la investidura. El veto a Rajoy es manté per tant tot i que el discurs de Rivera és més ambigu del que ho va ser en campanya.

"He dit el que he dit i no sóc ambigu, no hi serem si no hi ha renovació i canvi de persones i de polítiques", ha insistit en declaracions als periodistes. "Anirem tema a tema i llei a llei i si Rajoy no es mou tot dependrà del PSOE", ha avisat.

Rivera va parlar dilluns a la nit sobre el Brexit i la governabilitat amb Rajoy i Pedro Sánchez i els va oferir una mesa a tres per formar un govern de coalició i acordar un programa de govern. Els dos interlocutors la van descartar. Rajoy vol diàleg amb més partits i no tancar-se a tres bandes (ell vol el PNB i els partits canaris també) i Sánchez opina que és al PP a qui li toca "prendre la iniciativa". El portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, ja ha avisat que si la idea del PP és comptar alhora amb el seu partit i amb el PNB i no amb el PSOE se'n pot anar oblidant. "És bastant impensable", ha dit el cap de llista per Barcelona.

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha participat aquest matí en un acte amb víctimes d'ETA al Congrés i ha proclamat que els espanyols "necessiten un govern com més aviat millor" i que els governs de gran coalició "han funcionat bé a Europa i val la pena explorar la possibilitat".

La vicepresidenta ha afirmat que la prioritat ha de ser acordar el programa de govern.

stats