Política 06/03/2015

Esperanza Aguirre serà la candidata del PP a l'Ajuntament de Madrid i Cristina Cifuentes, a la Comunitat

Ho ha aprovat per sorpresa el Comitè Electoral del PP aquest divendres

Joan Rusiñol
1 min
La presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, avui, després de l'operació Púnica, en què ha estat detingut Francisco Granados, que havia estat el seu vicepresident a la Comunitat de Madrid / EFE

MadridLa delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, serà la candidata a la presidència de la Comunitat de Madrid i Esperanza Aguirre a l'alcaldia de la capital espanyola. Ho ha aprovat per sorpresa el Comitè Electoral del PP aquets divendres, després d'assegurar que no es preveia per avui la decisió.

De fet, poc abans Mariano Rajoy, havia assegurat que encara no havia pres cap decisió sobre les persones que han d'encapçalar les llistes del seu partit a les eleccions autonòmiques i municipals de Madrid del mes de maig.

D'aquesta manera, el president dels populars prescindeix del president actual, Ignacio González, just després que hagi tornat a aparèixer la polèmica pel luxós àtic que té a Estepona (Màlaga). A l'origen del cas hi havia una investigació per la possible connexió entre aquest immoble –que el president madrileny i la seva esposa tenien llogat abans de comprar– i la trama Gürtel.

Aquesta setmana s'ha publicat que presumptament hauria intentat, el 2011, que uns agents de la policia evitessin que l'escàndol sortís a la llum. Ell ho ha negat i ha acusat aquells comissaris de voler fer-li "xantatge", acusació que ha derivat en una denúncia contra el president madrileny dels afectats.

EL delfí d'Esperanza Aguirre considera que el cas ha tornat a les portades per intentar pressionar-lo i que renunciï a ser candidat a les eleccions del 24 de maig.

stats