Política 15/06/2013

Rajoy admet que l'ICO no funciona

El president espanyol manté que abaixarà els impostos quan pugui perquè "no ser conscient de la realitat" és "la major errada que pot cometre un governant"

Ara
2 min

TarragonaEl president del govern central, Mariano Rajoy, ha admès aquest dissabte que els crèdits de l'ICO per finançar a les empreses no funcionen com ell voldria. És una de les grans assignatures pendents que, en aquest moment, té el govern del PP. Rajoy ha explicat a part del món empresarial català que ell "sap que hi ha dificultats" perquè segueix l'evolució de l'ICO "cada quinze dies". Davant aquesta realitat l'executiu espanyol plantejarà "noves fórmules de finançament" alternatives a la banca pública que es desenvoluparan a través de la llei d'emprenedors. Mentres, ha animat a les entitats que atorguen crèdits "que ho segueixin fent" i a les que no que "facin un esforç per donar-los".

Després, Rajoy ha tornat a l'optimisme que l'han caracteritzat els darrers dies, tot i que una mica més moderat que la setmana passada: “Vos asseguro que encara quedem moments difícils, no us puc enganyar ,però ja hi ha llum al final del camí que estem recorrent”. Rajoy, ha volgut donar ànims als empresaris que assistien aquest dissabte a l'acte que ha fet el PP sobre empreses i crèdit a Tarragona. Rajoy ha assegurat que “ara el que toca és perseverar, esforçar-se i no desanimar-se".

El calendari de Rajoy és “donar la batalla aquí pel crèdit i les reformes i a Europa per a la integració i la liquiditat”. El president espanyol, que no perd de vista les crítiques del seu antecessor, José María Aznar, ha afirmat que ell està “en contra dels impostos alts” però que “la major errada” que pot fer un governant és “no ser conscient de la realitat”.

L'objectiu del govern del PP és “créixer i crear ocupació”. Rajoy ha assegurat als empresaris que “ha pres moltes decisions difícils” com apujar impostos i reduir la inversió de moltes partides rellevants, però que ho ha fet “per poder baixar els impostos en el futur i per poder augmentar les despeses”.

“Estem treballant avui per guanyar el futur i avui actuarem amb responsabilitat, malgrat que a vegades haguem de prendre decisions dures i desagradables. Si no ho féssim estaríem enganyant als espanyols i jo no ho faré”, ha avisat.

stats