Política 24/06/2016

La policia judicial es persona a la redacció de Público per demanar les gravacions de Fernández Díaz

La direcció del diari ha declinat entregar les converses perquè no hi havia cap ordre judicial

Ara
1 min
Fernández Díaz, atenent els mitjans a l'entrada de la panificadora

BarcelonaAgents de la policia judicial s'han personat aquest divendres a la redacció del diari Público per demanar les gravacions de les polèmiques converses difoses en exclusiva per aquest diari en les quals el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, conspiren per fabricar escàndols de corrupció que esquitxin dirigents de CDC i ERC.

La policia ha sol·licitat a la direcció de Público les gravacions de les converses, gravades al despatx del ministre el 2 i el 16 d'octubre del 2014. El diari ha dit que els les entregarà només quan portin una ordre judicial, ja que els agents no duien cap sol·licitud d'un jutge.

L'endemà que esclatés la polèmica, Fernández Díaz va anunciar que havia ordenat al comissari general de la policia judicial que investigués les "circumstàncies concurrents" en l'obertura d'una investigació, tot i que no ha estat fins aquest divendres quan la Policia ha requerit les gravacions completes al diari.

No és l'única via judicial oberta arran d'aquest cas. L'ARA va avançar ahir que ERC ha denunciat Fernández Díaz i De Alfonso a la Fiscalia de Barcelona, acusant-los de possibles casos de prevaricació, revelació de secrets i tràfic d'influències.

stats