Política 29/04/2014

Pere Navarro a TVE: "Un país en el qual l'agredit es converteix en sospitós, és molt preocupant"

El líder del PSC recrimina a Oriol Junqueras que no li hagi trucat per l'agressió patida el diumenge per part d'una dona que el va insultar i colpejar a la cara mentre assistia a un acte privat a Terrassa

Ara
2 min
Pere Navarro a 'Los Desayunos' de TVE

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, lamenta que es posi en qüestió la seva versió dels fets sobre l'agressió que va patir diumenge, quan una dona el va insultar i li va clavar una bufetada mentre assistia a un acte privat a Terrassa. "Un país en el qual l'agredit es converteix en sospitós, és molt preocupant", ha dit Navarro en una entrevista a 'Los desayunos', de TVE, en què ha insistit que ell és "l'agredit" i, per tant, no ha de donar "explicacions". També ha recriminat al líder d'ERC, Oriol Junqueras, que no li hagi trucat per mostrar-li el seu suport. "Ho he trobat a faltar", ha dit.

Navarro ha rebut fortes crítiques per haver vinculat l'agressió amb un "clima de crispació" política a Catalunya arran del procés sobiranista. Des de les mateixes files del PSC, Jaume Collboni, candidat a l'alcaldia de Barcelona, va matisar ahir el primer secretari del partit i va assegurar que ell, personalment, percep tensió política, però no crispació. "El que hem de fer els responsables polítics és administrar amb molta autocontenció les manifestacions que fem sobre els temes de la vida política, especialment a nivell català", va dir Collboni.

Avui Navarro ha insistit a TVE en l'argument de la crispació, un símptoma que "no disminueix", segons ell, i que genera un "clima enrarit i d'enfrontament", alhora que ha tornat a recriminar a Artur Mas i a Mariano Rajoy que no facin res per rebaixar aquesta tensió. "Els governs català i espanyol viuen en una bombolla en la qual volen interpretar que tot és perfecte. [...] No viuen la realitat", ha considerat Navarro.

Mas i Rajoy no estan 'por la labor'

Navarro ha considerat "necessari" enllestir la llei de consultes catalana, una eina que és important que "existeixi" per consultar sobre "qüestions en les quals la Generalitat tingui competències". En aquest sentit, ha subratllat que, en cap cas, pot servir per convocar una consulta sobre la independència de Catalunya, i ha remarcat que l'única via per fer-ho és a través del "diàleg i la negociació". Tanmateix, ha lamentat que ni Mas ni Rajoy no estiguin "'por la labor'" de fomentar aquesta via, com sí que estan fent els socialistes catalans i espanyols, ha assegurat. "El PSC i el PSOE estem dialogant, començant per nosaltres mateixos, amb voluntat d'acord", ha conclòs.

stats