Política 18/08/2015

Sánchez diu que "altres", i no el PP, iniciaran la reforma de la Constitució

El líder del PSOE diu que el govern del PP ha perdut el tren i que ara el veurà passar des de l'oposició

Europa Press
1 min
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez / EFE

MadridEl líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha criticat aquest dimarts el govern espanyol per plantejar tan tard una hipotètica reforma constitucional per a la propera legislatura, i ha dit que "el temps" del cap de l'executiu, Mariano Rajoy, "s'ha esgotat", de manera que creu que seran altres partits els que iniciïn el procés.

En declaracions als mitjans als passadissos del Congrés, Sánchez ha considerat que l'anunci que va realitzar Rajoy fa uns dies sobre començar a estudiar una reforma constitucional el 2016 "si hi ha voluntat" i "consens" arriba tard, i ha mantingut que, al seu dia, Rajoy "va menysprear" els grups parlamentaris que van plantejar aquesta qüestió.

Per aquest motiu, creu que el president del govern espanyol s'ha "esmenat a la totalitat" per tirar endavant aquesta qüestió, i ha assegurat que seran altres grups parlamentaris –amb un PP renovat a l'oposició–, ha matisat, els que iniciïn el procés de reforma constitucional. Els mateixos, ha afegit Sánchez, que "sempre" van defensar la "idoneïtat i oportunitat" de renovar la carta magna i que permetran, segons ell, la convivència a Espanya per als propers 30 anys.

Així mateix, el secretari general del PSOE ha criticat Rajoy perquè, tot i la proposta, encara no l'ha sentit parlar sobre la reforma més enllà del plantejament inicial que va fer, però ha matisat que se n'alegra que finalment li doni raó en plantejar aquest assumpte.

stats