Política 31/01/2015

Pablo Iglesias: "És l'any del canvi i guanyarem les eleccions al PP"

El líder de Podem ha rebut aquest dissabte el múscul necessari per plantejar-se seriosament aquesta fita

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Pablo Iglesias abans de fer el seu discurs / PACO CAMPOS / EFE

Madrid"És l'any del canvi i guanyarem les eleccions al PP". Pablo Iglesias ja va avançar el maig passat, quan van treure per sorpresa cinc eurodiputats, que el seu objectiu era la Moncloa. Però aquest dissabte a Madrid ha rebut el múscul necessari per plantejar-se seriosament aquesta fita. Milers de persones han inundat l'emblemàtica plaça del Sol de Madrid i col·lapsat tot el recorregut de la marxa "pel canvi" convocada per Podem de Cibeles a Sol.

"Que bonic és veure la gent fent història", ha dit tot just començar la seva intervenció el líder de Podem. Iglesias ha estat l'encarregat de tancar les intervencions dels seus quatre companys de la Complutense, que fa just un any impulsaven el moviment.

Iglesias ha emmirallat els passos d'Espanya amb els de Grècia perquè "el vent de canvi comença a bufar a Europa". "Potser Merkel és la que queda aïllada, ha afegit.

Podem "es pren seriosament els somnis" i per això ha proposat impulsar un "pla de rescat ciutadà" un cop governin amb "recursos d'urgència nacional" per ajudar els més desafavorits, a més d'una reestructuració del deute "honesta" amb el pes de l'economia espanyola a l'eurozona, la quarta posició.

"La pàtria no és una marca"

Iglesias ha recordat que "la pàtria no és un pin a la sol·lapa". "La sobirania no es ven, la pàtria no és una marca", ha assegurat després de saludar amb totes les llengües oficials de l'Estat. Ha acabat el discurs amb un crit d'alerta a la resta de partits i Brussel·les: "Madrid, Europa: 31 de gener, podem governar, podem vèncer".

stats