Política 10/08/2015

L'oposició reclama la compareixença urgent de Fernández Díaz per rebre Rato a la seu d'Interior

Els PSOE registra una petició al Congrés. "Si el govern [espanyol] es creu que es pot reunir impunement amb el presumpte delinqüent Rato és que ha perdut la vergonya i la decència", diu el portaveu socialista

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ha registrat aquest dilluns al Congrés la petició de compareixença del ministre Fernández Díaz / EFE

MadridTot els grups de l'oposició han denunciat aquest dilluns la reunió del titular de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, amb Rodrigo Rato a la seu del ministeri a finals de juliol i han demanat la compareixença urgent del ministre al Congrés dels Diputats el més aviat possible. El PSOE ja ha registrat la petició i ha assegurat que "si el govern [espanyol] es creu que es pot reunir impunement amb el presumpte delinqüent Rato és que ha perdut la vergonya i la decència".

En declaracions des de la cambra baixa, el portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, ha recordat que Interior és part en les causes que té obertes Rato a l'Audiència Nacional perquè la Fiscalia ha demanat informes a la Guàrdia Civil. "La reunió és inacceptable en la funció de la separació de poders", ha dit. A més, ha assegurat que el PSOE no es creu que la trobada "oficial" es fes sense el consentiment del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. "El ministre de l'Interior ha d'interrompre les vacances i venir al Congrés a donar explicacions a tots els ciutadans", ha afegit, davant d'una "interferència clara del ministeri de l'Interior en una investigació judicial".

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, es va reunir amb l' exvicepresident Rodrigo Rato, imputat en el cas Bankia, el 29 de juliol, en una trobada de poc més d'una hora al despatx del ministre i a petició de qui va ser membre del gabinet de José María Aznar.

Esquerra Unida (IU) ha anat més enllà del PSOE i ha demanat la dimissió de Rato per "evidenciar que la justícia no és igual per a tothom". Ciutadans, de la mateixa manera que els socialistes, també ha demanat explicacions.

stats