Política 07/12/2013

El PSOE denuncia una "purga política" del govern espanyol a l'Agència Tributària

Rafael Simancas demana la dimissió de Cristóbal Montoro, a qui anomena "ministre McCarthy", per haver admès que va fer canvis a càrrecs de l'Agència per ser socialistes

Europa Press
1 min

MadridEl secretari de formació del PSOE, Rafael Simancas, ha denunciat aquest dissabte que els relleus realitzats pel govern espanyol a l'Agència Tributària (AEAT) no responen a "raons tècniques" sinó a una "purga política" per desfer-se de "testimonis incòmodes" que puguin posar en qüestió les seves "maniobres i manipulacions".

"El missatge és terrible: si no ets del PP, et purgaran", ha asseverat el diputat socialista en la roda de premsa a Ferraz, en la qual també ha denunciat que el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, "vol puresa de sang a l'Agència".

"És una actitud molt greu. La independència de l'Agència és fonamental per al crèdit del nostre sistema fiscal. Amb quina credibilitat reclamarà el govern espanyol a les empreses i als ciutadans que paguin els seus impostos i que no defraudin si les empreses comproven que els inspectors se'n van o es queden segons les seves afinitats ideològiques?", s'ha preguntat.

Per tot això, ha assegurat que Montoro, a qui s'ha referit com el "ministre McCarthy", en al·lusió a la 'caça de bruixes' contra comunistes que el senador nord-americà va dur a terme durant els anys 50, hauria d'haver dimitit ja. "Si no dimiteix, veurem quines explicacions donarà al Congrés la setmana vinent. Si no són suficients, ens plantejarem convocar una comissió d'investigació per descobrir què hi ha al darrere de les irregularitats de l'Agència Tributària", ha anunciat.

stats