Política 03/08/2015

Carmona carrega contra la direcció del PSOE després de ser destituït: "A mi no em faran callar"

El fins ara portaveu socialista a l'Ajuntament de Madrid considera que el seu relleu obeeix a divisions internes i rebutja ser senador

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El fins ara portaveu socialista a l'Ajuntament de Madrid, Antonio Miguel Carmona / EFE

MadridContinuen les batalles internes al socialisme madrileny. La nova direcció ha decidit fulminar Antonio Miguel Carmona com a portaveu del partit a l'Ajuntament de Madrid. I Carmona ha respost carregant contra la nova direcció del PSOE a la capital espanyola però també contra la direcció federal i, en última instància, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. "A mi no em faran callar ni molt menys", ha anunciat desafiant durant una roda de premsa a l'Ajuntament de Madrid.

Ferraz ha eludit fer qualsevol comentari i posa totes les responsabilitats de la decisió de rellevar Carmona sobre Sara Hernández, la nova líder del PSOE de Madrid després que Sánchez també fulminés Tomás Gómez. "Jo he dit a Sara Hernández que no és una decisió que pren sola, estem parlant d'una gran ciutat –ha dit Carmona–. Jo no estic d'acord amb la direcció federal del PSOE tampoc". El fins ara portaveu socialista a l'Ajuntament de Madrid ha defensat que no estar d'acord "és una bandera dels socialistes i dels demòcrates".

Rebuig a ser senador

Per a Carmona, la decisió de destituir-lo com a portaveu obeeix a divisions internes en el si dels socialistes madrilenys i ha assegurat que ha renunciat a ser senador, tal com li ha ofert Hernández. Per al socialista, "una part del partit intenta prescindir de l'altra", una decisió "molt equivocada".

Carmona ha donat suport des d'un primer moment a Manuela Carmena, líder d'Ahora Madrid i actual alcaldessa de la ciutat. De fet, en una entrevista recent, assegurava que tenia intencions "d'ajudar Manuela Carmena a passar a la història". Aquest dilluns ha recordat que des de Ferraz se li va demanar "que donés suport a Carmena però que no entrés al govern municipal".

La direcció de Madrid posa com a argument per a la seva destitució els mals resultats del PSOE el 24-M. "També parlarem de la campanya electoral quan passin les generals", ha dit desafiant. "El meu silenci dels últims mesos ha estat un silenci respectuós", ha afegit.

stats