Política 20/04/2014

El PP tornaria a guanyar les europees tot i tenir amb el PSOE una forta davallada, segons un sondeig

L'enquesta del diari 'El Mundo' concedeix dos escons a la coalició de CiU i PNB i dos eurodiputats més a la llista d'ERC

Ara
1 min

BarcelonaEl PP tornaria a guanyar les eleccions europees amb un 33,1% dels vots, per davant d'un PSOE que es quedaria en un 30,2%, però els dos grans partits estatals tindrien una forta davallada: perdrien entre tots dos més de 17 punts percentuals respecte als comicis al Parlament Europeu del 2009. Així ho indica l'enquesta publicada pel diari 'El Mundo', que situa els populars a una distància de 3 punts dels socialistes. Amb el PP i el PSOE en caiguda lliure, els que se n'aprofitarien serien Izquierda Unida i UPyD, que triplicarien els seus resultats de fa cinc anys.

La coalició de CiU i PNB retrocediria del 5,10% al 4,2% i es quedaria amb dos escons (Ramon Tremosa renovaria l'escó al Parlament Europeu, però en canvi el candidat d'Unió, Francesc Gambús, que concorre en el número tres per darrere del PNB, en quedaria fora), mentre que la llista on hi ha ERC creixeria del 2,49% al 3,2%, de manera que passaria d'un a dos escons (Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall, per tant, obtindrien escó). Una altra de les novetats de les eleccions del 25 de maig, segons el sondeig, seria l'entrada de Ciutadans a l'Eurocambra amb el seu candidat, Javier Nart.

stats