Política 27/07/2017

El PP demana regular el paper de l'acusació popular i qualifica de "judici polític" el del cas Gürtel

El coordinador general popular, Fernando Martínez-Maillo, creu que la dimissió de Rajoy que va demanar Pedro Sánchez està "fora de lloc"

Ara
2 min
El responsable d'organització del PP, Fernando Martínez-Maíllo. EFE

BarcelonaDesprés de la declaració d'ahir del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, com a testimoni pel cas Gürtel, diversos dirigents populars van alçar la veu per criticar el paper de l'acusació popular durant la seva declaració. Aquest dijous ha sigut el coordinador general dels populars, Fernando Martínez-Maillo, qui ha verbalitzat aquest malestar en una entrevista a RNE recollida per Europa Press. Martínez-Maillo creu que és "urgent" regular l'acció de l'acusació popular després de la declaració de Rajoy.

El dirigent popular ha qualificat de "judici polític" i de "xou" la intervenció de l'advocat de l'acusació popular personada en l'Associació d'Advocats Demòcrates per Europa (Adade) durant la declaració de Rajoy a l'Audiència Nacional. Martínez-Maillo, però, també ha criticat que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, fes una compareixença sense preguntes just després que el president espanyol testifiqués, en la qual va demanar la dimissió de Rajoy. "Vaig veure Sánchez enfadat amb els seus advocats. Va demanar la dimissió extemporàniament, fora de lloc, amb exageració i impostura", ha criticat.

El coordinador general popular també ha contestat a les paraules del líder de Podem, Pablo Iglesias, que ahir va demanar la compareixença de Rajoy al Congrés. En aquest sentit, li ha contestat que al partit lila "no li importa la corrupció del PSOE", i ha posat com a exemple casos com el cas dels ERO. Segons Martínez-Maillo, sembla que "si l'esquerra roba, no passa res" i ha qualificat l'actitud d'Iglesias de "sectària".

En referència a la declaració de Mariano Rajoy, ha considerat que "jurídicament" és "irrellevant" el que va testificar, però ha afegit que "políticament" l'interrogatori es va convertir en un "xou total". Per Martínez-Maillo, tot plegat formava part d'una "estratègia muntada per Adade" i pel PSOE de València i de Madrid, que tenien els seus lletrats a la sala, ha assegurat. Rajoy, segons el dirigent popular, va dir "sempre la veritat" i va contestar a les més de 150 preguntes "de manera molt àmplia". "Crec que ahir molts ens vam sentir orgullosos del president del govern espanyol", ha sentenciat el popular.

stats