Política 28/07/2017

El PP recorre al TC la comissió d'investigació del Congrés sobre presumpte finançament il·legal

Els populars consideren que "s'estan vulnerant els drets fonamentals" dels diputats perquè no s'ha delimitat el marc de treball de la comissió

Europa Press
1 min
El coordinador general del PP, Fernando Martínez- Maíllo. EFE

MadridEl PP ha formalitzat aquest divendres el recurs al TC que ja va anunciar dilluns en contra de la comissió d'investigació del Congrés sobre el presumpte finançament il·legal del PP. Els populars consideren que en no delimitar-se el marc de treball de la comissió "s'estan vulnerant els drets fonamentals" dels diputats.

En el recurs, el PP no inclou, però, cap petició perquè es paralitzin els treballs de la comissió, que va arrencar el 26 de juny amb la compareixença de l'extresorer del PP Luis Bárcenas. Aquest dilluns el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, va anunciar que presentarien aquest recurs durant aquesta setmana perquè consideraven que la comissió s'havia convertit en una "causa general" contra el PP.

En aquest sentit, Martínez-Maillo va admetre que esperaven que "el Tribunal Constitucional entri a fons en l'assumpte" i que sigui l'alt tribunal el que decideixi els límits constitucionals de les comissions d'investigació per evitar "esperpents com els que es produeixen en aquesta comissió o en la comissió sobre Jorge Fernández Díaz".

stats