Política 17/12/2013

La PAH alerta d'una "segona onada" d'execucions hipotecàries pel refinançament de préstecs signats a l'inici de la crisi

"Molts bancs han intentat maquillar la morositat amb refinançaments suïcides", denuncia Ada Colau

Ara
1 min

BarcelonaLa portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, ha alertat aquest dimarts d'una "segona onada" d'execucions hipotecàries pels refinançaments dels préstecs signats a l'inici de la crisi. "Molts bancs han intentat maquillar la morositat amb refinançaments suïcides", ha denunciat Colau, que ha explicat que les entitats financeres van abaixar les quotes mensuals a canvi d'augmentar el deute total i el termini de pagament.

Segons Colau, la persistència de la crisi i l'atur fa que ara molts usuaris d'hipoteques refinançades es dirigeixin a les assemblees d'afectats perquè no poden assumir un deute que és igual o superior al préstec inicial, tot i haver pagat més de 100.000 euros en alguns casos.

La portaveu de la PAH també s'ha mostrat crítica amb els intents de mediació en aquest tipus de conflictes per part de les administracions. Assegura que, en la majoria de casos, no tenen resultat i que els afectats hi perden la confiança.

stats