CANVI DE CICLE
Política 12/12/2013

Junqueras beneeix la doble pregunta tot i que "no és la que ERC hauria volgut"

El líder d'ERC no renuncia a entrar al Govern i creu que no hi haurà "cap problema" per fer-ho si Mas els ho proposa

Ferran Casas
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha comparegut just després d'Artur Mas per beneir la doble pregunta que han pactat els partits sobiranistes, tot i que ha admès que "no és la pregunta que ERC hauria volgut". Així, ha admès que "no volia que la pregunta fos tan llarga", però ha reconegut que els republicans no tenien prou pes al Parlament per imposar-se i que "cal arribar a consensos". Tot i això, ha subratllat que aquesta fórmula inclou la pregunta explícita sobre la independència i que "permet que es visualitzi una victòria clara de l'independentisme".

Quant a la data, Junqueras ha acceptat també el 9 de novembre per "consideracions de caràcter tècnic" exposades pel Govern, tot i que ERC l'hauria volgut abans.

Així mateix, Junqueras no ha renunciat a entrar a Govern. Fins ara havia posat com a condició que se sabés abans la data i la pregunta. "Si algun dia el president ens crida i ens posem d'acord, no hi tindrem cap problema", ha afegit.

Finalment, ha apostat per no imposar un mínim de vots per validar la victòria d'una de les opcions. "Com a qualsevol altre referèndum, guanya qui té més vots, sigui quina sigui la majoria", ha defensat.

stats