Política 18/08/2015

Un jutjat de Nules obre una causa contra la patronal valenciana per un presumpte frau de subvencions

El ministeri públic ha sol·licitat la declaració com a imputats de diversos empresaris i representants de la patronal valenciana Cierval

Efe
1 min
Ximo Puig flanquejat  pels presidents de Cierval, José Vicente González, i  la CEOE, Joan Rosell.

Castelló de la PlanaEl jutjat d'instrucció número 1 de la localitat castellonenca de Nules ha obert una causa contra la Confederació d'Organitzadors Empresarials de la Comunitat Valenciana (Cierval) i altres organitzacions i mercantils per suposats delictes contra Hisenda i falsedat documental relacionats amb cursos de formació.

Segons el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, la causa es va obrir al juliol després de la denúncia de la Fiscalia de Castelló per un delicte contra la Hisenda Pública en la modalitat de delicte de frau de subvencions, i un altre delicte continuat de falsedat documental, en relació amb les factures presentades a manera de justificació de la destinació dels fons obtinguts.

En el seu escrit, el ministeri públic assenyala com a possibles autors dels fets, i en demana la declaració com a imputats, els responsables i legals representants de les mercantils Consultoría y Estudios AGP i Centro de Oficios RF, així com de la patronal Cierval i la Confederació d'Empresaris de Castelló (CEC).

El jutge ha acordat sol·licitar la documentació necessària i, quan es rebi, es procedirà, si escau, a les declaracions, que no estan acordades, segons el TSJ valencià. De moment, cap de les mercantils ni els seus directius i legals representants té ara mateix "cap condició" en la causa, segons les mateixes fonts, que no han pogut concretar l'import que sumen els delictes suposadament comesos.

stats