Política 19/06/2013

Montoro no sap per què Hisenda ha errat amb la infanta, però li treu importància

El ministre admet que no sap com pot haver passat i assegura que "no té conseqüències" per al procés judicial del cas Nóos ni el "perjudica"

ARA Balears
2 min

Palma"S'ha comès un error, però no perjudica la qualitat del procés judicial", ha dit aquest dimecres al matí el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, pel que fa a l'atribució a la infanta Cristina de Borbó de la venda de tretze finques per 1,4 milions d'euros entre el 2005 i el 2006 per part de l'Agència Tributària.

"No té cap sentit que es faci servir en clau política", ha insistit el ministre en una conferència de premsa, per treure-hi ferro, però també ha reconegut que "tècnicament" no entén com diversos registradors de comunitats autònomes diferents havien pogut cometre el mateix error que, casualment, afecta la infanta Cristina de Borbó. "No estic en condicions de saber-ho", ha admès, reconeixent que per ara no tenia cap explicació però que ja ha encarregat a l'Agència Tributària "que faci les investigacions internes necessàries perquè aquests errors no tornin a passar i tinguem la seguretat com a contribuents. Però ja sabem que la seguretat com a contribuents té errors". "Esperin, la investigació determinarà l'origen de l'error", ha promès.

Montoro ha volgut deixar clar que l'equivocació "no té conseqüències al procés judicial" i ha demanat que "no es vegin fantasmes volant", perquè són "errors purament administratius derivats d'una numeració de DNI i que en aquest desgraciat cas es produeixen per l'acumulació [d'informació] en aquest procés" judicial, en referència al cas Nóos.

El ministre també ha insistit en la versió de l'agència, segons la qual només han transmès les dades, però l'error l'haurien comès "tercers". "No es toquen les dades carregades a l'Agència Tributària", ha dit. "Si hi ha un error en l'origen, no es pot modificar", ha tornat a assegurar. Tot i això, cal recordar que els registradors i els notaris ja han negat que a ells els figuri la infanta com a propietària i extitular de cap de les finques en qüestió.

"Hi ha errors, se'n cometen, i desgraciadament n'hi ha de més importants que d'altres, però en processos administratius n'hi ha moltíssims, com vostès saben", ha rematat Montoro. El ministre ha reconegut que era una equivocació "lamentable" i ha demanat disculpes a la casa reial espanyola.

stats