Política 16/12/2013

Margallo avisa que els catalans "tenen dret" a saber les conseqüències internacionals de la independència

El ministre espanyol d'Exteriors parla de la possibilitat que Catalunya formalitzi una petició de reingrés a la UE

Acn
1 min
El ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel García Margallo, en una fotografia d'arxiu / ACN

Brussel·lesEl ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel García Margallo, ha assegurat que "el vessant internacional i el vessant europeu són consideracions que els catalans han de tenir en compte en prendre una decisió". Segons ha dit en arribar al Consell d'Exteriors de la Unió Europea, que es reuneix aquest dilluns a Brussel·les, el procés sobiranista "és una qüestió estrictament espanyola, és una solució que s'ha de resoldre a Espanya".

Margallo ha matisat, però, que "això no vol dir que els catalans no tinguin dret a saber quines serien les conseqüències d'una o l'altra opció" i ha parlat, fins i tot, de l'opció que Catalunya formalitzi una petició per reingressar a la Unió Europea.

Segons el ministre espanyol d'Exteriors, els catalans tenen dret a saber les conseqüències sobre "el que es refereix al seu reconeixement per part de les organitzacions internacionals i la possibilitat de reingressar a la Unió Europea".

"Estic segur que el vessant internacional i el vessant europeu són consideracions que els catalans han de tenir en compte a l'hora de prendre una decisió", ha remarcat. Tot i això, ha insistit que és un tema que "hem de resoldre els espanyols".

Preguntat per si el ministeri té previst algun tipus d'actuació a nivell exterior després que el Govern hagi fixat data i pregunta per a la celebració de la consulta, Margallo ha assegurat que "és difícil que hi treballi més", ja que, segons ha dit, "portem treballant des del minut 1 en aquesta qüestió".

"L'esforç del ministeri ha estat sempre estar al dia, actualitzar tots els temes que tinguin relació amb aquest vessant exterior", però aquest tema "és una qüestió estrictament espanyola", ha dit.

stats