EDUCACIÓ
Política 22/08/2015

March diu que la reducció de ràtios és electoralista

M. Pinya
2 min
El conseller d’Educació critica que l’anunci s’hagi fet a setmanes de començar el curs.

Palma“Cap efecte” és el que tindrà l’anunciada baixada de les ràtios a les aules per part del govern central a les Illes Balears. Així ho assegurà ahir el conseller d’Educació, Martí March, que titlla d’“irresponsable i electoralista” l’anunci de Madrid. El cas és que el curs que ha de començar el mes de setembre ja està planificat i a la major part dels centres de les Illes Balears el nombre d’alumnes per aula ja està per davall del que marca el Ministeri, va especificar ahir el conseller d’Educació i Cultura.

March considera “increïble” l’anunci de reducció del 20% de les ràtios d’alumnes per professor per al curs 2015-16, amb un màxim de 25 estudiants per classe a Primària, 30 a Secundària i 35 a Batxillerat, perquè “les escoles ja tenen professors assignats i alumnes matriculats”. “No és manera de fer política seriosa”, lamentà.

Davant d’aquesta situació, la mesura “no tindrà cap efecte, i si ens afectàs, voldríem veure en els Pressuposts Generals de l’Estat per a 2016 la partida corresponent perquè nosaltres poguéssim abaixar les ràtios”, afegí.

El conseller demana “respecte” al govern estatal. El cas és que la mesura no ha estat consensuada ni consultada a les comunitats autònomes, que, pel fet de tenir les competències transferides, “són les que duen a terme la gestió quotidiana de la política educativa”.

Considera les polítiques educatives de Madrid “purament electoralistes en tots els aspectes”, també pel fet d’haver dit que han retardat les revàlides, malgrat que “només han ajornat la publicació del decret i no hi ha cap acord”. A més, i també en relació a la LOMQE, advertí, com ja havien fet dijous Antoni Morante i alguns sindicats, que la llei permet que les ràtios s’incrementin un 10%, en funció de les necessitats.

Igualment, Martí March anuncià ahir que a principi del curs que ha de començar concretarà el nombre de professors, que augmentarà. “Incrementarem els docents de Primària i Secundària, sobretot a atenció a la diversitat, perquè és un element clau de millora de la qualitat, de resposta a les necessitats de les escoles, de millora del rendiment dels alumnes i que les famílies estiguin més satisfetes amb les escoles”, va declarar ahir.

stats