Política 04/12/2013

De Guindos “no vol amenaçar amb l'infern”… però diu que els catalans “ja saben el que els pot venir a sobre” amb la independència

El ministre d'Economia afirma, en declaracions a RAC1, que el govern espanyol actua "des de la legalitat, la lleialtat i el diàleg" amb Catalunya, i nega una voluntat recentralitzadora

Agències
1 min

BarcelonaEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat aquest dimecres que el govern espanyol actua "des de la legalitat, la lleialtat i el diàleg" amb Catalunya, i ha negat que l'executiu de Rajoy pretengui una "recentralització" de competències autonòmiques.

En declaracions a RAC1, i parlant sobre les conseqüències d'una Catalunya independent, el titular d'Economia ha assegurat que no li agrada "amenaçar amb les penes de l'infern" ningú, per tot seguit afegir que la gent és "prou intel·ligent per saber el que li pot venir a sobre" en cas d'una secessió. Fent servir el seu habitual to conciliador, i en línia amb el discurs habitual de Mariano Rajoy, De Guindos ha dit que "la millor alternativa per a Catalunya i per a la resta d'Espanya és continuar junts, perquè és el que ens fa forts i el que ens està permetent sortir de la recessió". I, emulant el discurs habitual del PSOE i el PSC, ha conclòs que "el que és bo per a Catalunya ho és per a Espanya, i viceversa".

El ministre ha negat que l'informe elaborat pel govern que proposa la supressió d'alguns organismes de les autonomies pretengui una "recentralització" de competències. "No crec que ningú estigui buscant la recentralització (de competències)", ha dit el ministre, que ha afegit que "no es tracta d'imposar res", ja que Espanya és l'estat "més descentralitzat gairebé de l'OCDE", sinó de "racionalitzar" les administracions.

stats