Política 11/04/2014

Llanos de Luna condemna els atacs vandàlics contra estelades

La delegada del govern de l'Estat a Catalunya defensa que "ningú pot estar d'acord amb cap atac violent a la via pública"

Acn
2 min

LleidaLa delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha condemnat els atacs contra estelades dels darrers dies en diferents municipis del país. Llanos de Luna ha afirmat que "ningú pot estar d'acord amb cap atac violent a la via publica" i ha recordat que les competències en seguretat ciutadana i ordre públic corresponen als Mossos d'Esquadra i no als cossos de seguretat de l'Estat.

"Sempre condemno qualsevol tipus d'atac, qualsevol atac violent ha de ser condemnat i rebutjat perquè qualsevol ús de la violència és negativa", ha sentenciat. Llanos de Luna ha fet aquestes afirmacions després que en els últims dies hagin estat sostretes estelades que onejaven en diferents localitats, sobretot gironines i lleidatanes, com ara Celrà, Fornells de la Selva, Bescanó, Serinyà, Bellpuig, les Borges Blanques, Tàrrega, Ivars d'Urgell o el Palau d'Anglesola.

María de los Llanos de Luna no ha volgut fer cap comentari sobre la decisió de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) de penjar a la façana de l'edifici consistorial una placa en què s'explica que la bandera espanyola hi oneja "per imperatiu legal". "Que posin una placa o el que sigui a la façana és un tema que a mi no m'afecta i per tant no hi tinc res a dir", ha afirmat.

Malgrat això, la delegada del govern espanyol ha reiterat que "totes les institucions i servidors públics" tenen "l'obligació i deure de complir la llei i també de fer-la complir", i "en aquest cas ha estat l'Ajuntament qui ha incomplert una normativa com és la llei de banderes i, davant aquest incompliment legal per part de qui ha de complir la llei, he hagut d'intervenir davant aquest desistiment del compliment legal d'altres".

Comissió territorial d'assistència a la delegada del govern de l'Estat

María de los Llanos de Luna ha presidit aquest divendres a la subdelegació del govern espanyol a Lleida la reunió de la comissió territorial d'assistència a la delegada del govern de l'Estat a Catalunya, en la qual també han assistit els subdelegats del govern de l'Estat a Girona, Tarragona, Barcelona i Lleida.

Durant la trobada, els assistents han tractat diversos temes, com ara els preparatius per a les pròximes eleccions europees que tindran lloc el 25 de maig o sobre els punts d'inspecció fronterera, que és un tema "molt important a Lleida per a l'exportació de fruita i més ara que començarà la campanya".

En aquest sentit, Llanos de Luna ha tramès el compromís de de la delegació del govern espanyol a Catalunya per "facilitar a tots els empresaris del sector que tinguin totes les facilitats per exportar". "Intentarem reforçar els mitjans materials i humans als punts d'inspecció fronterera perquè es puguin fer aquestes exportacions de la manera més àgil i eficient possible", ha dit.

stats