Política 23/05/2017

L'exministre de l'Interior socialista José Luis Corcuera es dona de baixa com a militant del PSOE

Admet discrepàncies amb el nou secretari general, Pedro Sánchez

Ara
1 min
L'exministre de l'Interior socialista José Luis Corcuera es dona de baixa com a militant del PSOE

BarcelonaL'esministre de l'Interior José Luis Corcuera s'ha donat de baixa com a militant socialista després de la victòria de Pedro Sánchez a les primàries del partit. Corcuera era afiliat des de feia més de 40 anys al PSOE, formació que ara ha decidit deixar per les seves discrepàncies amb el rumb del nou líder del partit.

"El millor partit socialista és el d'on vinc; alguns han de fer aquest camí, però al revés", va explicar. L'exministre s'ha mostrat molt crític amb Pedro Sánchez a través dels mitjans de comunicació, on ha participat en diferents tertúlies. La baixa com a militant la va comunicar aquest dilluns només al responsable de l'agrupació socialista de Portugalete, a Biscaia, d'on era afiliat, juntament amb l'exlehendakari Patxi López.

Corcuera va ser ministre de l'Interior amb l'expresident del govern espanyol Felipe González des de 1988 fins a 1993. Durant la seva etapa al capdavant d'Interior va impulsar la Llei de Seguretat Ciutadana l'any 1992, coneguda com la llei Corcuera, i va acabar dimitint del càrrec quan el Tribunal Constitucional va eliminar alguns aspectes de la norma.

stats