Les altres derivades del cas
Política 15/06/2013

L'espoli de la institució a càrrec de Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull

1 min
Millet, que està en llibertat amb càrrecs, en una de les seves visites a la Ciutat de la Justícia.

Benefici particular

Fèlix Millet i Jordi Montull, amb la col·laboració de Gemma Montull, van disposar il·lícitament de 18 milions d'euros de fons del Palau per a fins particulars. En aquest capítol el fiscal hi inclou les obres a les cases, els diners desviats a través de serveis inexistents amb factures falses emeses per societats instrumentals, els pagaments de bodes i viatges i els diners extrets "habitualment" de comptes del Palau a través de xecs al portador.

Documentació falsa

A banda dels documents falsificats per les activitats delictives dels dos directius del Palau, Millet i Montull, amb l'auxili dels seus assessors fiscals -també imputats-, van elaborar documentació falsa perquè l'Agència Tributària no pogués detectar les il·legalitats comeses. A més, Millet i Montull van "intentar disfressar" una part de les retirades de diners com si es tractessin de bonus o incentius com a directius.

Operacions immobiliàries

Aprofitant els seus càrrecs, Millet i Montull van disposar que el Palau adquirís dos immobles a societats administrades per ells "per un preu exageradament superior al del mercat, i es van enriquir així amb el sobrepreu". Així, el març del 2004 el Palau va adquirir un immoble a Montull per 173.000 euros (amb un preu de cost de 47.000) i el juliol del 2009 van adquirir un altre local dels dos imputats per 3,4 milions (la taxació el valorava en 1,5).

Frau a Hisenda

Segons l'escrit del fiscal, Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull -amb l'ajuda "crucial" de l'assessor fiscal Edmundo Quintana- van defraudar l'IVA que la fundació del Palau havia d'ingressar durant diversos exercicis consecutius, tot i que només l'any 2007 es va superar la barrera per ser considerat un delicte. La quantitat d'IVA indegudament suportat de l'any 2007 suma més de 667.000 euros.

stats