Política 14/08/2013

L'eurozona surt de la recessió al segon trimestre

Els països de l'euro creixen una mitjana del 0,3% respecte al primer trimestre. Alemanya i França impulsen la recuperació mentre Espanya i Itàlia encara cauen

Europa Press
1 min

Brussel·lesL'economia de la zona euro va créixer en el segon trimestre de l'any a un ritme del 0,3% respecte als tres mesos anteriors, quan havia caigut tres dècimes, i posa fi a una recessió en la qual es trobava en els últims sis trimestres consecutius, segons reflecteixen les dades de la primera estimació del PIB publicats per l'Eurostat.

Segons l'oficina estadística de la Unió Europea, en el conjunt de la UE l'activitat econòmica va créixer també un 0,3% respecte al primer trimestre, quan havia experimentat una contracció d'una dècima.

En termes interanuals, l'economia europea encara cau. El PIB de l'eurozona va registrar en el segon trimestre una contracció del 0,7% interanual, mentre que en el conjunt de la UE va baixar un 0,2%.

El creixement de l'eurozona en el segon trimestre, que ha superat fins i tot les expectatives d'una expansió d'entre una i dues dècimes, s'explica pel fort repunt de les economies d'Alemanya (+0,7%) i França (+0,5%), així com les de Finlàndia (+0,7%) i Portugal, que surt de la recessió amb una expansió de l'1,1%.

En canvi, a Espanya el PIB va caure una dècima al segon trimestre, mentre als Països Baixos i a Itàlia va baixar dues dècimes.

stats