Política 10/06/2013

Aznar: "No està oberta la discussió sobre la nació espanyola ni sobre la seva sobirania"

L'expresident espanyol recorda a Mariano Rajoy que la Constitució té mecanismes per "evitar-ho"

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridL'expresident espanyol José María Aznar ha tornat a donar una lliçó aquest dilluns sobre com hauria de ser avui la política. Davant la presència de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha afirmat que el primer que s'ha de deixar clar és que "no està oberta la discussió sobre la nació espanyola ni sobre la seva sobirania". "Assegurar que qualsevol acord nou es faci per reforçar la nació i no per debilitar-la", ha exigit.

El to d'Aznar contra el procés obert a Catalunya ha estat força dur. No ha anomenat en cap moment Catalunya, però els missatges anaven cap al Principat: "L'esforç que els espanyols hem fet per aconseguir el compromís que equilibra unitat i diversitat en l'estat autonòmic no pot ser malbaratat per la gravíssima deslleialtat d'alguns". I ha amenaçat: "En la nostra Constitució hi ha ressorts suficients per evitar-ho".

Aznar no ha desaprofitat l'ocasió per mantenir la crítica a la política de Mariano Rajoy. Ha assegurat que els darrers dies ha transmès un "missatge clar" sobre la situació actual. "Ho he fet convençut i segur del que és el que he de fer", ha conclòs.

El president de FAES ha demanat a Rajoy que compleixi el mandat dels espanyols, que és "reprendre el programa de refromes" per "donar continuïtat al programa nacional que va formular el PP davant els espanyols i en el qual els votants es van reconèixer".

stats