Política 01/10/2014

Margallo exigeix a Mas que "entri en la legalitat" per mantenir el diàleg

El ministre d'Exteriors diu que "el moviment secessionista ha creat el problema" i que "es mou fora de la llei"

Europa Press
1 min
El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, aquest divendres / EFE

MadridEl ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha afirmat aquest dimecres que el govern espanyol està disposat a parlar amb la Generalitat, però "després que es renunciï a plantejar opcions que estan fora del quadre legal". "Cal retirar el repte [sobiranista], dir que tots els espanyols tenim dret a decidir el futur d'Espanya i, llavors, podrem asseure'ns a parlar", ha dit.

En una entrevista a la cadena Ser recollida per Europa Press, el ministre d'Exteriors ha assegurat que l'executiu espanyol respecta les mobilitzacions ciutadanes per reclamar el 9-N, però ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que reflexioni "sobre el que està passant" perquè corre el "risc" que "el procés surti de les institucions i es desplaci al carrer", un fet que considera "extraordinàriament perillós".

"En democràcia la manifestació és un dret però les decisions es prenen a les institucions. Quan es desborden les institucions s'entra en un camí on el final és desconegut", ha argumentat, alhora que ha afirmat que "el moviment secessionista ha creat el problema" i que "es mou fora de la llei".

Margallo ha assegurat que la unitat d'Espanya és "la preocupació més gran del govern d'Espanya", i també la seva, i ha afirmat que la paraula "indivisible" a la Constitució es deu a una "esmena individual" seva com a diputat constituent.

stats