Política 08/04/2014

Turull: "No ens n'anem amb resignació, sinó amb més reafirmació"

El president del grup parlamentari de CiU assegura que Catalunya vol dur a terme un "exercici exemplar de democràcia" i insisteix que el referèndum és qüestió de voluntat política

Oriol March
2 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha assenyalat aquest dimarts en l'obertura del debat sobre la consulta al Congrés dels Diputats que "les decisions transcendentals, al segle XXI, es prenen votant". "S'ha d'afrontar com una oportunitat històrica, no com un problema", ha afegit Turull, que ha apuntat que Catalunya vol dur a terme un "exercici exemplar de democràcia" –la consulta– que només depèn "de voluntat política".

En el seu torn de rèplica, el president del grup parlamentari de CiU ha apuntat que els diputats catalans no se'n van amb "resignació", sinó amb "més reafirmació". Turull ha demanat a Rajoy que defineixi el seu "amor" cap a Catalunya i ha insistit que cada divendres, al consell de ministres, es treu una competència a la Generalitat.

"Aquest procés no té un nom i un cognom, sinó centenars de milers de noms i de cognoms", ha apuntat Turull sobre l'absència del president de la Generalitat, Artur Mas, que ha estat molt criticada pel PP.

"Avui el nucli central de la discussió és la democràcia, la qualitat democràtica de l'Estat", ha apuntat el president del grup parlamentari de CiU, que ha considerat "necessari" l'acord per fer la consulta. "Es poden reparar errors històrics de l'Estat envers Catalunya", ha assenyalat. "Reafirmació i no resignació", ha apuntat Turull, que ha garantit que, a pesar de la negativa de Madrid a cedir la competència per fer la consulta, el Parlament seguirà endavant amb el procés sobiranista.

"Que ningú s'enganyi: el poble de Catalunya no s'ha posat en un carreró sense sortida, ha iniciat un camí democràtic per decidir el seu futur", ha apuntat Turull. "Volem decidir per progressar, per garantir un futur més esperançador per als nostres fills. Venim en nom d'un poble que, com el que més, ha participat en la democratització i europeïtzació de l'Estat", ha assenyalat.

stats