Política 08/04/2014

Herrera: "La immensa sort és que la societat espanyola és més plural que la negativa del Congrés"

El president del grup parlamentari d'ICV-EUiA considera que la Constitució està "segrestada" pels qui "no la volien"

Oriol March
1 min
Joan Herrera aquest dimarts al Congrés

BarcelonaEl president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha considerat aquest dimarts al debat sobre la consulta al Congrés dels Diputats que "un referèndum consultiu és el millor canal per debatre", perquè "obligaria a fer propostes serioses". "Qui trenca Espanya és qui no reconeix el dret a decidir", ha argumentat.

En el seu torn de rèplica, el coordinador nacional d'ICV ha assenyalat que la "immensa sort" és que la societat espanyola és "més plural" que la negativa del Congrés. "El PP diu que no vol plets. Doncs quina una n'han liat!", s'ha exclamat en resposta al portaveu parlamentari dels populars a la cambra baixa espanyola, Alfonso Alonso.

"El pacte constitucional, per molts, s'està trencant. La Constitució està segrestada pels qui no la volien. Els estem oferint un acord, una sortida política. No hi ha millor proposta que permetre que la ciutadania parli", ha apuntat Herrera, que ha volgut envernissar amb matisos socials el seu discurs esmentant les "marees" en defensa de l'estat del benestar i en contra de les retallades del govern del PP.

"El problema no és la llei", ha afegit Herrera, que ha assegurat que el PP és "presoner" de l'anticatalanisme que ha practicat els últims anys, especialment quan Mariano Rajoy era a l'oposició.

"Avui qui parlarà i defensarà la sobirania espanyola la cedeix després als mercats", ha assenyalat Herrera, que ha remarcat la "pluralitat" del sobiranisme, i ha volgut recordar que el PSC duia la consulta al seu programa electoral.

stats