Enbreu
Política 29/06/2013

Indignació pels plans de Gallardón d'eliminar jutjats

El Govern balear, a qui la informació agafà clarament en fora de joc, afirmà que reclamarà al Ministeri de Justícia que tingui en compte "la realitat insular" en la reordenació dels jutjats

Jaume Perelló
1 min
Indignació pels plans de Gallardón d'eliminar jutjats

Preocupació

Tots els partits de l'oposició es mostraren ahir molt preocupats per la informació publicada pel diari Ultima Hora , segons la qual el Ministeri de Justícia prepara una reforma del "mapa" de les demarcacions judicials que podria suposar la desaparició dels jutjats a Inca, Manacor, Eivissa i Menorca. MÉS va qualificar de "burla" el projecte de llei . Els nacionalistes reclamen que es retiri immediatament la proposta. El diputat Nel Martí va dir que Gallardón "no sap que les Illes Balears som un arxipèlag, una comunitat feta d'illes mal comunicades; ni tampoc sap el que costa un bitllet per anar i tornar a Mallorca ". El PSOE, per la seva banda, va dir que, "en comptes d'avançar en la descentralització, "ens topam amb una proposta que ens fa retrocedir en el sentit contrari, centralitzant a Palma tots els partits judicials de les Illes", criticà Pilar Costa, qui afegí que "cal que tots els partits polítics, inclòs el PP, continuïn defensant un model descentralitzat de la justícia".

El Govern i la "realitat insular"

El Govern balear, a qui la informació agafà clarament en fora de joc, afirmà que reclamarà al Ministeri de Justícia que tingui en compte "la realitat insular" en la reordenació dels jutjats prevista en la futura llei de demarcació judicial. La portaveu de l'Executiu, Núria Riera, va eludir ahir opinar sobre la informació i va insistir que el Govern farà tot el possible per garantir que es considerin els obstacles de la insularitat. "No hi ha un projecte tancat", afegí.

stats