INVESTIGACIÓ JUDICIAL
Política 28/06/2013

Imputen l'exbatle de Valldemossa, d'El Pi

Francesc Mulet ha estat citat a declarar en el cas El Camí, com el primer edil d'Esporles

Quim Torres
2 min

Palma.La titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma ha cridat a declarar com a imputat l'exbatle de Valldemossa Francesc Mulet perquè doni explicacions sobre les aportacions fetes pel seu Consistori a l'entitat PAS-Amics del Camí. El cas El Camí, obert el mes de març passat, investiga presumptes delictes de malversació de cabals públics, prevaricació i frau a l'administració que hauria dut a terme per l'associació PAS El Camí. Se sospita que aquesta entitat va cobrar de diverses administracions (ajuntaments, Consell de Mallorca i Govern) pels mateixos conceptes en un projecte per fer diverses rutes de senderisme.

Igual que en el cas d'Esporles, l'Ajuntament de Valldemossa comprometé diverses anualitats a l'associació entre els anys 2009 i 2010, que el Ministeri Fiscal no considera justificades. Segons fonts properes al cas, el Consistori pagà, com a mínim, una de les tres factures compromeses a l'entitat i almenys una altra no l'abonà perquè esperava la justificació de les tasques fetes. Com en el cas de Miquel Ensenyat, els representants legals de l'exbatle de Valldemossa també presentaran un recurs contra la seva imputació.

Francesc Mulet fou el batle de Valldemossa entre el 30 de maig de 2009 i el 19 de maig de 2010 i, en una segona etapa, també ho va ser de juny de 2011 a juny de 2012. Actualment, és regidor de l'Ajuntament i militant d'El Pi, tot i que no té càrrecs en el partit.

La investigació

El cas El Camí investiga un suposat desviament d'entre 60.000 i 112.000 euros públics en contractes i subvencions a l'entitat cultural PAS-Amics del Camí durant la legislatura passada per part de diverses administracions públiques per portar a terme un projecte de promoció, catalogaciói retolació de rutes senderistes. Fou denunciat pels actuals responsables del Consell de Mallorca (PP) i, de moment, ha suposat ja la imputació de nou persones, d'entre les quals destaca el representant de l'entitat a Mallorca, Emili Gallardo, que fins i tot fou sotmès a presó preventiva durant una setmana al·legant que podia destruir proves. Els investigadors sospiten que Gallardo, principal imputat en la causa, es va poder concertar amb diversos alts càrrecs per obtenir doblers dels comptes públices en la legislatura passada i cobrar de diversos llocs per una mateixa feina. En el cas s'investiguen suposats delictes de malversació, prevaricació i frau a l'administració.

A banda de Gallardo i dels dos responsables municipals imputats, també foren cridats a declarar en la mateixa condició diversos polítics que ocuparen càrrecs de responsabilitat en el Consell de Mallorca la legislatura anterior. Entre els cridats hi havia la diputada de MÉS i exvicepresidenta del Consell de Mallorca, Joana Lluïsa Mascaró, que dimití el 27 de març passat automàticament en ser imputada. Mascaró defensà davant la jutgessa que du el cas que només autoritzà un contracte menor a l'associació PAS-Amics del Camí i, segons la seva versió, "no hi hagué cap irregularitat, ja que tot està justificat".

stats