Política 24/10/2016

Iglesias es postula per liderar l’oposició a “la gran coalició”

Ara
2 min
Iglesias es postula  Per liderar l’oposició 
 A “la gran coalició”

Un govern “dèbil”

Podem veu l’abstenció del PSOE com una oportunitat per liderar l’oposició al govern espanyol al Congrés. Tot i que els socialistes han expressat que després de la investidura posaran les coses difícils a Mariano Rajoy, per al líder del partit lila, Pablo Iglesias, el que hi haurà serà una “gran coalició” del PP, el PSOE i Ciutadans que tindrà “al davant com a alternativa” Podem. En un missatge a Twitter, Iglesias va considerar el gest del PSOE com “el final de l’alternança al sistema de partits”. La mateixa idea va tenir el seu número dos, Íñigo Errejón: “Ahir s’alternaven, avui es necessiten. Serem l’alternativa”, va prometre el secretari polític de Podem. També van mostrar el seu rebuig els partits catalans, que van recordar el lema amb el qual el PSC va treure el millor resultat de la seva història el 2008: “Si tu no hi vas, ells tornen”, en referència al PP. “No vinguis, que ja te’ls portem nosaltres”, va tuitejar el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián. Francesc Homs, del PDECat, va recordar l’eslògan i va sentenciar: “Quin patetisme”.

C’s creu que ha arribat el canvi

Per a Ciutadans, l’abstenció del PSOE permetrà el canvi a Espanya. Tot i que el PP continuarà al govern, la líder madrilenya de C’s, Begoña Villacís, va considerar que el canvi “significa la desaparició de la majoria absoluta”, ja que el PP “governarà en minoria fiscalitzat per altres formacions”. El PP va optar per la prudència i la majoria dels seus dirigents van mantenir-se en silenci. Només la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va celebrar a Twitter que el PSOE hagi triat la “responsabilitat” i va desitjar una “legislatura útil”.

Manifestació el dia de la investidura

La Coordinadora 25-S, que ha rodejat el Congrés en diverses ocasions des del 2012, va acordar ahir convocar una manifestació a Madrid coincidint amb la segona votació del debat d’investidura, de la qual sortirà reelegit Mariano Rajoy. Uns cinquanta col·lectius de la coordinadora van participar en la decisió. La manifestació recorrerà tota la Carrera de San Jerónimo, on s’ubica el Congrés, amb el lema: “Ante el golpe de la mafia, democracia ”. La marxa encara no s’ha autoritzat perquè la coordinadora no podrà demanar permís fins que es fixi definitivament la data de la investidura.

stats