Política 20/02/2017

El fiscal Horrach valora demanar presó preventiva o una fiança per a Urdangarin i Torres

Anticorrupció considera que les penes que fixa la sentència ja impliquen risc de fuga. Prendrà una decisió definitiva "al llarg del dia"

Ara
1 min
La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin arriben a l'edifici on seran jutjats pel cas Nóos / EFE

BarcelonaDesprés de la sentència del cas Nóos, el fiscal Anticorrupció del cas Nóos, Pedro Horrach, valora si demanar presó preventiva per al cunyat del rei Iñaki Urdangarin i per al seu soci Diego Torres. En una entrevista a Onda Cero assegura que les penes ja impliquen "risc de fuga": en el cas d'Urdangarin són sis anys i tres mesos, i per a Torres vuit anys i mig.

La Fiscalia s'ha compromès a vetllar pel compliment de la legalitat i l'execució de la sentència condemnatòria. Horrach, en tot cas, podria demanar presó preventiva eludible amb una fiança.

El mateix fiscal ha admès que encara no té una decisió presa i que ho anunciarà "al llarg del dia". Segons ell, dependrà de les "circumstàncies personals" i les al·legacions de les parts.

Tot i això, Horrach ja va demanar una vista a l'Audiència de Palma quan va saber la sentència perquè al llarg de les hores es plantejaria demanar l'ingrés de presó immediat per a Urdangarin i Torres.

D'altra banda, Horrach també ha lamentat no haver provat suficientment les acusacions que havia fet al llarg del procés judicial. "No hem aconseguit provar determinats aspectes que sí que apuntàvem a l'acusació. És possible que en alguns aspectes el treball no hagi estat a l'altura del que hauria d'haver estat", ha admès el fiscal.

stats