Política 02/06/2013

De Guindos diu que cal "repensar" les polítiques europees per "estimular el creixement"

El ministre d'Economia ho diu en una entrevista a Al Jazeera. L'economia espanyola no creixerà el 2014, segons la firma d'auditories PwC

Europa Press
1 min
ENTRE EMPRESARIS  El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ahir durant la seva intervenció a les jornades del Cercle d'Economia a Sitges.

MadridEl ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha afirmat aquest diumenge que "cal repensar les polítiques del passat" posades en marxa a l'eurozona i començar a implantar-ne de dirigides a estimular el creixement.

De Guindos, en una entrevista a la cadena Al Jazeera, ha subratllat que "ara ja no hi ha dubtes sobre el futur de l'eurozona", i ha reclamat la necessitat de començar a aplicar algunes polítiques econòmiques diferents de les que s'han aplicat fins ara.

"Ara hem de començar a implantar polítiques per estimular el creixement. El problema ara no és tant el futur de l'eurozona, és que les perspectives de creixement no són bones. Cal reconsiderar les polítiques del passat, i és el que estem fent ara", ha declarat.

El ministre d'Economia ha reconegut la necessitat de "distribuir els esforços que s'estan demanant a la població" i ha reclamat més contribució a les rendes altes.

De Guindos subratlla que el principal problema d'Espanya és l'elevat atur juvenil, i s'ha mostrat optimista sobre el futur de l'economia espanyola. "No vull crear falses expectatives per al futur, però tindrem creixement i tornarem a crear llocs de treball i veurem la llum al final del túnel", ha assenyalat.

No hi haurà creixement el 2014

Tot i l'optimisme del ministre, els experts no preveuen que l'economia espanyola creixi el 2014 –a diferència de les previsions del govern espanyol, que preveu créixer un 0,5%–, segons el consens econòmic de l'auditora PwC. Tot i així, l'entitat ha millorat les estimacions respecte a la previsió anterior, perquè ara el 52% dels analistes preveuen que la situació millorarà en els pròxims mesos, mentre que en l'última onada, només confiava en la recuperació un 42%.

stats