Política 23/09/2017

Guardiola, a favor de l'1-O: "Que tota la gent i tota institució tinguin tot el dret d'exercir la seva llibertat"

Assegura en un vídeo de l'ANC que el referèndum "no va d'independència, va de democràcia"

Ara
2 min

BarcelonaL'entrenador del Manchester City i exentrenador del Barça, Pep Guardiola, sempre s'ha mostrat partidari del dret a l'autodeterminació de Catalunya. A una setmana de l'1-O, el tècnic ho ha tornat a fer en un vídeo que l'ANC ha difós a les xarxes aquest dissabte. En el vídeo, Guardiola diu que encara que no hi hagi un acord amb l'Estat, cal "persistir i seguir dialogant i parlant" perquè "mai es poden obviar els drets i les llibertats jurídiques de les persones". "Que tota la gent i tota institució tingui tot el dret d'exercir la seva llibertat", reclama Guardiola. A banda del vídeo, l'ANC ha impulsat una web que es diu 'holademocracia.cat' per donar suport a tots els alcaldes advertits pel suport a l'1-O.

Com ja va dir fa només uns dies en una roda de premsa en acabar el partit que enfrontava el City amb el West Bromwich Albion, Guardiola va afirmar que el referèndum ja "no va d'independència, va de democràcia". "Això no va d'independència, va del del dret a decidir i a poder votar", sentencia.

Segons diu, les "necessitats" i també els "anhels i desitjos" de les persones del segle XIX són "diferents" de les del segle XX i de les del segle XXI, i sobretot, diu "són diferents després de la dictadura". Així, Guardiola defensa que "les lleis fan lleis, i les lleis canvien lleis", i això, assegura, "ho decideix el poble i ho decideix la societat".

És almenys la tercera vegada en una setmana que Guardiola es refereix públicament al referèndum d'independència. Ho va fer després del partit contra el West Bromwich Albion i també abans del partit contra el Crystal Palace, on va tornar a ser preguntat per la situació que viu Catalunya. "Quan un poble demana votar, demana fer servir la democràcia. Em sembla que això és el més important. Les situacions successives sobre si els equips esportius estarien o no estarien en una competició són el menys important, en aquest cas. Es trobaria la solució, no sé quina, perquè és una situació nova. Però la situació de Catalunya és molt sensible. Els anhels i desitjos de gent del segle XXI són diferents dels del segle XX. La gent jove d'ara té unes inquietuds diferents de la gent del segle XX, sobretot després de la dictadura franquista. Només demanen votar. La gent no demana independència, la gent demana anar a votar. El que va fer Escòcia aquí amb Anglaterra. Res més que això. Diuen que 'són les lleis'. Les lleis fan lleis, i les lleis canvien lleis. Perquè les lleis s'adapten a les noves societats. És tan simple com això", va dir l'entrenador del Manchester City en un discurs gairebé calcat al vídeo que ha difós l'ANC.

La relació de Guardiola amb l'ANC ve de lluny, ja que l'entrenador va ser el convidat especial de la mobilització que l'ANC, Òmnium i l'AMI van convocar a Montjuïc aquest mes de juny. Guardiola, que va tancar la llista de JxSí per Barcelona, va llegir un text a favor del referèndum i del dret a decidir.

stats