Política 18/09/2017

La Guàrdia Civil intervé material electoral per a l'1-O a Sabadell: es requisen 100.000 díptics

Agents de la policia identifiquen membres d'ERC i l'ANC que enganxaven cartells a Amposta

Agències
2 min
Una furgoneta amb material estacionada a l'interior de l'empresa Enquadernacions Rovira de Sabadell

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha intervingut 100.000 unitats de díptics del referèndum en una nau industrial de la Zona Hermètica de Sabadell (Vallès Occidental), segons han informat fonts pròximes a l'institut armat. L'operatiu, que ha durat una hora i mitja, s'ha dut a terme a l'empresa Enquadernacions Rovira, situada al carrer Bernat Metge, número 92, a pocs metres de la C-58.

La Guàrdia Civil ha arribat a les 07.00 h amb una ordre judicial per accedir a l'empresa amb la intenció de buscar-hi material vinculat amb el referèndum. "Han decomissat els díptics amb què estàvem treballant, eren dues piles amb més de 100.000 unitats en total", ha explicat David Rovira, gerent de la companyia.

Es tracta de material de campanya amb el logotip de la Generalitat en què es podia veure la imatge de les vies bifurcant-se, amb una cara en català i l'altra en castellà. "Els agents han entrat a fer una ullada per veure si havíem amagat alguna cosa, m'han demanat les planxes i els hem explicat que aquí no imprimim; ens han requisat els palets, han aixecat acta i m'han identificat a mi com a gerent", ha afegit Rovira.

Poc després la policia judicial ha fet acte de presència al lloc i s'ha endut el material en un camió.

Aquesta nova confiscació se suma a la practicada ahir diumenge a Montcada i Reixac (Vallès Occidental), on els agents van requisar més d'1,3 milions de cartells, díptics i fullets amb propaganda sobre la consulta sobiranista de l'1 d'octubre.

La intervenció de la Guàrdia Civil respon a l'ordre enviada per la Fiscalia de Catalunya a les forces i cossos de seguretat per evitar la consulta.

Identificacions a Amposta

D'altra banda, agents de la Guàrdia Civil van identificar ahir a la nit quatre persones i els van requisar els cartells a favor del 'sí' en el referèndum de l'1-O que estaven penjant dels fanals de l'avinguda de la Ràpita d'Amposta. Una hora i mitja abans tres grups formats per unes quatre persones cadascun, amb militants d'ERC i membres de l'ANC, es van trobar per recórrer els carrers de la població amb l'objectiu d'enganxar cartells de la campanya pel referèndum.

Els agents de l'institut armat van interceptar un dels grups a la cèntrica avinguda, on els van obligar a aturar l'acció, els van identificar i van aixecar acta a l'hora que van requisar els 19 pòsters que encara els quedaven per penjar. El coordinador de l'ANC a les Terres de l'Ebre, Manel Alves, un dels participants en l'acció, considera que l'actuació policial és una "provocació" que tracta d'infondre la por entre els partidaris del referèndum i ja ha anunciat que aquest tipus d'incidents no alteraran els seus plans.

stats