POLÈMICA PARLAMENTÀRIA
Política 12/06/2013

El Govern diu "trànsfuga" a Pastor i li demana que plegui de diputat

"No em faran callar", tot i que "ho han intentat", respon el batle

Quim Torres
2 min

Palma.No venia al cas, però la consellera d'Administracions Públiques i portaveu del Govern, Núria Riera, aprofità ahir una pregunta del diputat no adscrit Antoni Pastor, en el ple del Parlament d'ahir, per qualificar-lo de "trànsfuga", acusar-lo d'haver-se apartat del "compromís" polític del seu partit i demanar-li que torni l'acta de diputat al PP, la formació amb la qual es presentà a les passades eleccions. La petició de Riera aixecà un fort aplaudiment en la bancada popular.

"Des d'aquest govern li demanam que deixi l'acta de diputat perquè s'ha convertit en un trànsfuga, i deixi a aquest govern que porti a terme els seus compromisos i obligacions respecte dels ciutadans d'aquestes Illes", li etzibà Riera, qui considerà que Pastor no és només un "trànsfuga" pel Parlament, sinó també per tots els ciutadans, perquè abandonà el grup popular per "interessos propis".

Pastor havia demanat a la consellera que aclarís si hi ha un canvi de criteri del Govern respecte de l'aplicació als ajuntaments de la Llei de funció pública, la que converteix el català en innecessari per accedir a l'administració. El Govern havia fet requeriments als ajunjtaments que fixaven el requisit de català a places d'empleats públics que no s'interpretaven com d'atenció al públic, però en el darrer ple el PP votà a favor de respectar la decisió de consistoris com el d'Alcúdia, que exigeixen el català a totes les places. Riera, però, deixà caure ahir que no es modificarà el criteri i aprofità per retreure a Pastor que es presentàs amb el PP amb un programa que preveia les rebaixes sobre el català i després se n'hagi desvinculat.

Pastor acusà l'Executiu de "confondre" els ciutadans i de "no fer res" per complir amb l'acord parlamentari; a més, demanà que es modifiqui la llei i es respecti la llibertat dels ajuntaments.

"No em faran callar"

Com que les acusacions de la consellera a Pastor es produïren en la rèplica, el diputat demanà la paraula, però la presidenta de la cambra li impedí obrir boca. Als passadissos, afirmà que el Govern havia demostrat la seva "baixesa" i sobretot "de quina manera juga. Algun dia ho contaré", digué. El diputat denuncià que la consellera havia hagut de recórrer a "l'insult i la desqualificació" i assegurà que Riera és on és per la feina que ha fet amb la Llei de funció pública i els informes sobre la compatibilitat de Bauzá per ser president mentre té oberta una farmàcia. Pastor, que també criticà la presidenta del Parlament, assenyalà que "no hi ha pitjor transfuguisme que ser un president que incompleix cada dia el programa electoral amb el qual guanyà les eleccions". Finalment, advertí que "no em faran callar, ho han intentat, però no ho aconseguiran".

stats