REESTRUCTURACIÓ SECTOR PÚBLIC
Política 06/06/2013

El Govern seguirà pagant per no fer feina

Riera manté el criteri dels acomiadaments tot i la denúncia de MÉS

Q. T.
2 min

Palma.La consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera, va defensar ahir la posició del Govern després de les sentències que declaren improcedents i nuls els acomiadaments dels treballadors públics, en el marc de la reestructuració de les empreses i instituts públics. Riera deixà clar que el Govern mantindrà el seu criteri i recorrerà com fins ara les sentències en contra. "El que no farem és engreixar l'administració amb personal per places que estan amortitzades perquè no es necessiten", recalcà. I, per tant, també avançà que l'Executiu continuarà pagant, sense que vagin a fer feina, treballadors que ha de readmetre per sentència judicial.

Riera va fer aquestes manifestacions després que ahir l'ARA Balears informàs que la coalició MÉS ha duit a Fiscalia les decisions que pren el Govern una vegada que perd les sentències i que en alguns casos no només suposa la no reincorporació dels treballadors, sinó la consignació del salari sense, però, que els obligui a anar a treballar.

El fet és que els tribunals estan confirmant les tesis dels treballadors públics, que han presentat un total de 131 recursos (alguns de col·lectius i altres d'individuals) a la rescissió dels seus contractes. L'Executiu envia una carta als treballadors de les empreses o instituts públics, els notifica l'acomiadament i no els abona cap indemnització. Els recursos acaben en resolució favorable als treballadors mitjançant sentències que n'ordenen la readmissió. El Govern recorre per sistema totes les sentències, però com que a la vegada ha de complir el mandat judicial, ha arribat en algunes ocasions a enviar els empleats a casa seva i pagar-los la nòmina, en espera de la resolució del seu recurs.

La consellera també es referí a les exigències del català als funcionaris, després que dimarts el grup parlamentari del PP votàs a favor d'una iniciativa de MÉS que demana al Govern que respecti el criteri dels ajuntaments que exigeixin el català a totes les places de funcionaris. Riera apuntà que respecta l'autonomia municipal si no contradiu la Llei de funció pública.

Per part seva, la portaveu del grup parlamentari popular, Mabel Cabrer, va criticar també la decisió de MÉS de denunciar el Govern davant la Fiscalia pels acomiadaments en empreses públiques i va afirmar que els nacionalistes "es passen de la ratlla" i intenten confondre la població amb aquesta actuació. Cabrer va dir que "el Govern ha seguit el criteri del Tribunal Suprem en la reestructuració del sector públic i "ha estat un jutjat el que l'ha canviat", perquè "no té sentit reincorporar una persona a una plaça que ja està amortitzada".

stats