FUTBOL
Política 19/06/2013

El Girona es juga contra l'Almeria l'ascens a Primera

El club català disputa la darrera plaça que hi ha per pujar de categoria i es troba a només 180 minuts de fer història

Efe
2 min

Girona/AlmeriaEl Girona i l'Almeria juguen aquest dimecres (20 hores, C+1) a Montilivi el primer duel de l'eliminatòria definitiva per l'ascens a Primera Divisió, que el club català entén com una cita amb la història, doncs no ha estat mai a Primera.

Després d'aconseguir la quarta plaça de la lliga i superar l'Alcorcón en la primera ronda, el conjunt de Rubi està a les portes de pujar de categoria a només 180 minuts de joc. "És una cosa que mai no ens haguéssim atrevit a somiar i que, ara, vivim en primera persona", ha assegurat el lateral José Martínez, un dels quatre jugadors gironins que hi ha a la plantilla. El seu company Miguel González 'Migue', autor del gol davant el Ceuta que fa cinc anys va suposar l'ascens a Segona, també ha explicat que, "en aquell moment i en aquests anys posteriors, tothom tenia clar que aquell era el sostre del Girona, però ara s'ha vist que no".

Enmig d'aquest ambient, el tècnic del Girona estarà atent fins a última hora de l'estat físic de Javi Acuña, lesionat diumenge passat, encara que el mateix jugador assegura que estarà en condicions. "Va ser un cop a la cama i un al cap, però no ha d'impedir que jugui amb normalitat", ha explicat Rubi.

Una de les novetats de l'últim partit va ser la presència del migcampista Jandro, que arriba fresc a la cita final de la temporada, després d'haver estat lesionat i inactiu més de dos mesos. "Nosaltres tenim il·lusió i ells pressió. Això pot ser bàsic", ha dit Jandro, al recordar que l'objectiu inicial del Girona era "la permanència i el de l'Almeria era l'ascens, i això els pot comportar un excés de pressió que caldrà veure com la porten".

En tot cas, Jandro no veu un favorit clar i subratlla que, encara que l'Almeria es va imposar a l'equip català en els dos compromisos de lliga, "en els dos el resultat no va ser del tot just".

L'objectiu dels andalusos és arrencar un resultat positiu a Girona per tractar, en el partit de tornada, d'aprofitar el factor camp per salvar l'eliminatòria i aconseguir l'ascens a Primera Divisió. L'expedició d'Almeria viatja amb el dubte de si estarà en plenitud de condicions el seu golejador, el brasiler Charles Dias. El pitxitxi de Segona va tenir una distensió en el turmell esquerre que li va fer ser dubte en el partit de tornada davant Las Palmas.

stats