Política 02/05/2016

La Generalitat Valenciana elabora un vídeo per fer pujar l'autoestima dels valencians

El govern de Ximo Puig publica el vídeo 'Orgull valencià' en un nou intent de capgirar la mala reputació heretada dels executius del PP

Salva Almenar
2 min

ValènciaA banda de la crisi, la desocupació i l'infrafinançament, combatre la mala fama que injustament s'ha atorgat als valencians per culpa dels nombrosos casos de corrupció que han esquitxat el Partit Popular en els darrers anys és un dels eixos de l'acció política de la Generalitat Valenciana. En aquest sentit, aquest dilluns el president Ximo Puig, acompanyat de tot el seu govern, ha presentat el vídeo 'Orgull valencià', un espot elaborat per la Generalitat en què es posen de relleu els valors del poble valencià en un intent de fer pujar l'autoestima dels valencians.

En el vídeo, la Generalitat contraposa subtilment la manera en què, segons el nou govern, el PP basava el seu discurs sobre l'orgull de sentir-se valencians a la nova forma d'entendre aquesta qüestió per part del govern de Ximo Puig. Així, el vídeo assegura "Durant anys, alguns van creure que havíem de fer coses molt grans per demostrar que som grans. Tot ben gran, i buit i cap a fora. Però l'orgull de ser valencians no necessita de ciment, naix directament de la terra", mentre es veuen imatges d'un circuit urbà de la Fórmula 1 desert o l'entrada de l'aeroport de Castelló, pràcticament inservible.

A continuació, el vídeo –que ha costat 34.000 euros i es distribuirà exclusivament en xarxes socials– fa un recorregut per diverses imatges i senyes tradicionals d'identitat valencianes com la costa, la llum, el "socarrat" de la paella, els tarongers, la pólvora, les festes de Moros i Cristians, les Falles, l'Albufera, la indústria del calçat o l'esport de la pilota, entre altres.

"Hem rebrotat tantes vegades que som indestructibles" o "Sabem que després de la tempesta no arriba la calma, sinó la festa, només cal revivar la flama perquè torni a cremar ben fort", són algunes de les frases que se superposen a les citades imatges.

Després de la projecció, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat que el contingut del vídeo reflecteix que els valencians són "molt més que la corrupció i el balafiament". "Som creatius, treballadors i honrats. Necessitem voler-nos i projectar la millor imatge de la terra", ha afegit el president de la Generalitat.

Per part seva, la vicepresidenta Mónica Oltra ha explicat que es tracta d'un vídeo "curt però molt eloqüent", amb frases com "som una terra fèrtil en tots els sentits" i en el qual s'advoca per "recuperar la passió de ser valencians".

stats