Política 26/09/2016

Feijóo revalida la majoria absoluta del PP a Galícia

En Marea fa el 'sorpasso' al PSdG per poc més de sis mil vots, el BNG salva els mobles i Ciutadans es queda fora

Ara
1 min
ELS PROTAGONISTES  01. Alberto Núñez Feijóo, 
 Del PP. 02. Pachi Vázquez, del PSdG. 03. Francisco Jorquera, del BNG. 04. Xosé Manuel Beiras, d'AGE.

BarcelonaEl president gallec i candidat del PP a la reelecció, Alberto Núñez Feijóo, revalida la majoria absoluta a Galícia. El PP ha estat la força més votada, tal com havien predit les enquestes, i amb el 100% escrutat se situa amb 41 escons, els mateixos que té ara. En Marea, formada per Podem, Anova –l'escissió del BNG liderada per Xosé Manuel Beiras– i Esquerda Unida, fa el 'sorpasso' als socialistes en nombre de vots (16.000) i empaten en escons. La llista de l'esquerra alternativa i el PSdeG treuen 14 escons cada un.

El BNG, lluny del que deien les enquestes, salva els mobles i només perd un escó respecte del 2012, de manera que es quedaria amb 6. Ciutadans no entraria al Parlament gallec. Pel que fa a la participació, ha estat superior a la del 2012: un 63,76% (llavors va ser d'un 42,5%).

Les enquestes ja havien previst una victòria amb marge del PP d'Alberto Núñez Feijóo, que fa set anys que és president de la Xunta amb majoria absoluta, l'única que ara tenen els populars a les comunitats. Revalidar-la seria una victòria per a Mariano Rajoy, que espera el PSOE per saber si serà president, líder de l'oposició o candidat en unes terceres eleccions. L'esquerra alternativa, agrupada ara a En Marea i que ja governa a la Corunya i Santiago, es disputarà el segon lloc amb el PSOE. Les esquerres s'han compromès a explorar un acord de govern si el PP perd la majoria.

stats