REFORMA DE LES ADMINISTRACIONS
Política 29/06/2013

Fabra vol reduir un 45% els càrrecs dels òrgans estatutar

La Generalitat Valenciana vol aconseguir un acord per modificar els estatuts de les quatre institucions afectades i eliminar aquestes 35 places

Salvador Almenar
1 min

València.El govern valencià va aprovar ahir en la seva reunió setmanal la proposta per reformar i reestructurar les institucions d'autogovern que preveu l'Estatut. La proposta inicial del president Alberto Fabra és eliminar una mica més del 45% dels membres dels quatre òrgans estatutaris i passar dels 77 que els regeixen ara a no més de 42. Tot i això, el president valencià haurà de negociar amb l'oposició, perquè necessita una majoria de tres cinquenes parts a les Corts Valencianes per impulsar aquesta reforma. Ahir els grups de l'oposició es van mostrar disposats a seure a negociar.

La Generalitat Valenciana vol aconseguir un acord per modificar els estatuts de les quatre institucions afectades i eliminar aquestes 35 places.

Si no es modifiquen els plans de retallada d'Alberto Fabra, el Consell Valencià de Cultura passaria de tenir 21 membres a tan sols 11, el Consell Jurídic Consultiu perdria un conseller i quedaria amb cinc, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua disminuiria el nombre d'acadèmics de 21 a 11, mentre que el Consell Econòmic i Social perdria 14 membres, passant dels actuals 29 a un total de 15.

Sense afectar competències

El conseller de Governació, Serafín Castellano, va anunciar ahir que aquesta reestructuració "no afectarà en cap cas les competències o les funcions d'aquestes institucions" i va justificar l'aprovació d'aquesta iniciativa com un pas més en la política de Fabra per "aprimar" i "adequar" l'administració a la nova realitat econòmica. Castellano va assegurar que la reforma permetria reduir la despesa "gairebé un 50%". Un estalvi que pivotaria en una "nova política de gestió basada en l'eficiència".

stats