Política 24/11/2014

Rajoy es dirigirà des de Barcelona als "milions de catalans" que volen continuar a Espanya

El PP admet que la reforma constitucional no és una "prioritat" per a ells

Acn
3 min

MadridEl vicesecretari d'organització del PP, Carlos Floriano, ha assegurat aquest dilluns que el president espanyol, Mariano Rajoy, assistirà aquest dissabte a Barcelona a un acte de la seva formació amb voluntat de dirigir-se "a tots els catalans" i especialment als "milions" de ciutadans de Catalunya que "se senten catalans i espanyols i volen seguir formant part del projecte comú que és Espanya". Segons Floriano, el missatge que els populars volen llançar és que "val la pena seguir compartint aquest gran projecte de futur que és el nostre país tal com el coneixem des de fa molts anys", perquè "aquest és un gran país" i "Espanya és irreconeixible sense Catalunya i Catalunya ho és sense Espanya".

Floriano ha comparegut en roda de premsa després d'un comitè de direcció en què s'ha abordat l'assistència del líder del PP i president espanyol, Mariano Rajoy, a la clausura de les jornades sobre "estabilitat i bon govern a les corporacions locals" que tindran lloc a Barcelona.

La reforma de la Constitució "no és una prioritat" per al PP

Floriano ha assegurat també que la proposta de la Constitució "no és una prioritat" per al PP, i ha acusat el líder del PSOE, Pedro Sánchez, de defensar la reforma sense dir "per a què" ni "amb qui", i fer-ho, a més, per resoldre els problemes "interns" amb el PSC. "Respectem la seva ambició personal, però per complir aquesta ambició no pot arrossegar tots els espanyols sense donar una proposta concreta", ha dit.

Segons els populars, el PSOE hauria d'explicar qüestions com què significa estat federal, si això suposaria diferències entre les competències de les comunitats autònomes, quin seria el model de finançament i si pretendria ampliar el model de concert, i si hi hauria blindatge de competències i a quines comunitats afectaria.

Admet que el PP cau a les enquestes

Floriano ha admès que el PP ha caigut en totes les enquestes, que també apunten a un ascens de Podem fins a situar la formació de Pablo Iglesias al capdavant en intenció de vot. La situació "preocupa" el PP, però "cal seguir treballant", ha dit, "i a mesura que incrementem el contacte amb la gent i s'acosti el moment de les eleccions la gent tornarà a confiar en el partit que ha sabut revertir la situació econòmica", ha dit.

S'ha mostrat convençut que en aquests mesos que queden fins a les eleccions els ciutadans també "coneixeran millor" què és Podem i tindran accés també a les seves propostes, i la societat espanyola entendrà que això "no és un futur raonable per al nostre país". "Són idees molt antigues que han generat pobresa i desigualtat on s'han aplicat".

"No sap" si Franscisco Nicolás és afiliat del PP

El vicepresident d'organització del PP ha assegurat que "no sap" si el jove que ha protagonitzat l'últim escàndol relacionat amb el partit, Francisco Nicolás Gómez, està afiliat a la seva formació, però ha recordat que està acusat "d'estafa, falsedat i usurpació de personalitat", i les institucions a les quals ha implicat "han desmentit de forma taxativa els fets als quals es refereix".

Floriano també ha defensat que el govern espanyol i la Zarzuela hagin emès comunicats per desmentir les afirmacions de Francisco Nicolás, fet que encara ha donat més rellevància al personatge. "Si no se li contestés s'estaria dient que per què no se li contesta i que hi ha alguna cosa per ocultar", ha dit.

Segons Floriano, el que és més preocupant de la qüestió és que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, li estigui "donant rellevància", fet que posa en dubte "la dimensió del lideratge de Pedro Sánchez".

stats