Política 20/06/2013

Espanya rebrà entre 1.500 i 2.000 milions del fons europeu contra l'atur juvenil el 2014 i el 2015

La ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, es mostra satisfeta per l'avançament dels fons. Dóna més importància a la rapidesa per distribuir els diners que a la quantitat

Efe
2 min
Fátima Báñez a la cita interministerial celebrada ahir a Madrid

LuxemburgEspanya rebrà entre 1.500 i 2.000 milions d'euros el 2014 i 2015 provinents de l'avançament dels fons de la iniciativa de la Unió Europea per pal·liar l'atur juvenil. Així ho ha anunciat la ministra espanyola d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, després de participar en el consell d'Ocupació i Afers Socials de la UE que se celebra a Luxemburg.

En principi, els 6.000 milions d'euros previstos per finançar plans contra l'atur juvenil s'havien de distribuir en el període 2014-2020. En relació als diners, 960 milions provenen dels 3.000 milions de la nova partida pressupostària sobre ocupació juvenil introduïda al marc financer de la Unió Europea (UE) per als anys 2014-2020, i la resta procedeixen dels altres 3.000 milions que s'adquiriran del Fons Social Europeu (FSE).

Alguns ministres europeus, com Fátima Báñez, van demanar a la Comissió Europea aquest dilluns que s'avancessin els recursos i es concentressin en el 2014 i 2015. "És ara quan es necessiten", va afirmar la ministra.

De la quantitat total (6.000 milions d'euros), a Espanya li corresponen entre 1.500 i 2.000 euros. Tot i això, la suma total que s'entregarà "encara s'ha de concretar". Però per la ministra no és només important la quantitat, sinó també que "els fons es distribueixin com més aviat millor i arribin als països perquè les inciatives d'ocupació juvenil es possin en marxa al més aviat possible".

Alhora, Báñez ha defensat que les accions fetes per cada país per millorar l'ocupació juvenil no es tinguin en compte a l'hora de comptabilitzar el dèficit macroeconòmic de països com Espanya, que supera el màxim del 3% del PIB fixat per Brussel·les.

En concret, ha demanat que no es tingui en compte la baixada de les cotitzacions socials impulsada pel govern d'Espanya per reduir les despeses de la contractació de joves. Aquesta seria una mesura que només s'aplicaria "de manera temporal", tal com ha indicat la ministra.

Aquesta mesura i l'avançament dels fons europeus encara s'estan estudiant i s'aprovaran definitivament a finals de juny.

stats