Política 06/08/2013

Espanya és el quart país de la UE amb les tarifes de mòbil més cares

A l'Estat el cost del minut era de 13,3 cèntims d'euro el 2011. Holanda té les trucades més cares, amb 14,7 cèntims per minut, Lituània les més barates (1,9 cèntims)

Efe
1 min

Brussel·lesEspanya és, juntament amb Malta, el quart país de la Unió Europea amb els preus més alts per minut de trucada entre mòbils (13,3 cèntims d'euro), segons ha anunciat aquest dimarts la Comissió Europea, amb dades del 2011.

Els països més cars són Holanda (14,7 cèntims), Luxemburg (14,6 cèntims) i Bèlgica (13,8 cèntims). Lituània, en canvi, compta amb els preus més baixos: 1,9 cèntims per minut.

Els preus en altres països com França (12,7 cèntims per minut), el Regne Unit (9,7 cèntims), Alemanya (8,8 cèntims) o Itàlia (6,9 cèntims) també varien molt.

Aquesta situació ha portat l'executiu comunitari a advertir de la gran disparitat de preus en les trucades de mòbil, de fins un 774% entre Holanda i Lituània, que no es pot justificar ni per raons de qualitat, ni pel cost del servei ni pel poder adquisitiu dels consumidors.

La vicepresidenta de la Comissió Europea i responsable de l'Agenda Digital, Neelie Kroes, ha afegit que aquesta diferència de preus "no beneficia els consumidors", tal i com hauria de fer un mercat únic. Per aquest motiu, ha insistit que és fonamental que la UE treballi conjuntament per construir aquest mercat únic i, així, aconseguir un "continent realment connectat".

El primer pas és el nou paquet de mesures dirigides a consolidar el mercat únic de telecomunicacions, que la comissaria Kroes presentarà el proper mes de setembre.

stats