Política 05/08/2013

El rei d'Espanya diu que no va demanar cap indult a Mohamed VI

Espanya va sol·licitar el trasllat del pederasta espanyol condemnat al Marroc, però la mesura de gràcia va ser decisió de Rabat

Agències
1 min

Palma/MadridEl rei Joan Carles es va interessar verbalment davant el rei Mohamed VI a Rabat per la situació dels presos espanyols empresonats en aquest país, però no va plantejar ni traslladar cap petició d'indult col·lectiu, segons ha explicat avui a Efe un portaveu de la Casa del Rei.

El que sí que va sol·licitar Espanya va ser el trasllat del pederasta espanyol condemnat al Marroc, Daniel Galván Vinya, que finalment va ser indultat pel rei Mohamed VI juntament amb 47 presos espanyols més. Segons han informat a Europa Press fonts coneixedores del procés, l'ambaixada d'Espanya al Marroc va facilitar a les autoritats marroquines una llista en la qual sol·licitava l'indult per a 18 presos espanyols i demanava que uns altres 30 fossin traslladats a Espanya per complir la seva condemna en aquest país. Galván Vinya es trobava en el segon grup.

No obstant això, les autoritats marroquines van decidir atorgar l'indult a tots els presos espanyols, entre ells, el pederasta, la qual cosa va provocar protestes al Marroc que han portat el rei Mohamed VI a revocar la seva decisió.

El portaveu de la casa reial ha afegit que el rei va plantejar al cap del govern marroquí, Abdelilah Benkiran, el cas d'Antonio García Vidriel −un camioner malalt tancat a la presó de Tànger− i es va interessar per la situació dels presos espanyols davant Mohamed VI, però sense demanar indults.

stats